fbpx

Hvorfor er solcreme vigtigt?

Hvorfor er solcreme vigtigt?

De fleste af os ønsker sund, smuk og glødende hud - og solcreme er det første skridt tættere på dette

Hos LuminaLux ønsker vi at give dig de rette redskaber til at opnå en god og sund hud. Derfor besvarer vi nogle af de spørgsmål, vi ofte hører vedrørende solcreme her: hvorfor er det vigtigt? Hvordan virker det? Og hvad sker der, hvis ikke jeg bruger det? 

De fleste af os ønsker ikke blot en sund, smuk og glødende hud; men også at huden bliver ved med at være det. For at opnå dette, bør du altid have solcreme/SPF (Sun Protecting Factor) med i dine overvejelser, når du gennemgår din hudpleje. Solcreme er et af de vigtigste redskaber til at opretholde sund og smuk hud og undgå tidlige tegn på aldring. 

Når du er ude i solen, udsættes du for to forskellige slags ultraviolet lys (UV-lys); UVA og UVB stråling, som begge har en negativ effekt på huden. Den negative effekt fremkommer i form ag tidlig aldring af huden, og det er her rynker og pigmentering opstår. Vi anbefaler derfor, at du anvender SPF hver dag, året rundt – også om vinteren. 

Hvad er UVA og UVB stråler?

For at forstå solcreme og hvordan det beskytter huden, skal vi starte med at forstå, hvad UVB og UVA stråler er: 

   • UVB stråler, er de stråler, som giver varme om sommeren og som kan give overfladiske hudforbrændinger – det vi kender som solskoldning. UVB strålerne kan vi generelt nemt genkende og beskytte os imod. 

   • UVA stråler tænker vi ikke over på samme måde, da vi ikke mærker den ligesom med UVB stråler. UVA strålerne findes også på overskyede dage og udgør 95% af den UV-stråling, vi bliver udsat for. Modsat UVB strålerne, kan UVA stråler gå igennem skyer, vinduer og hudens øverste lag, hvor den trænger dybt ned i huden og laver dybdegående skader i hudens celler. 

  Hvordan skader UVA og UVB stråler huden? 

  UVB strålerne kan være grunden til forandringer i huden som mindsker elastin- og kollagenfibrerne. Det betyder, at huden bliver slap, mister sin elasticitet og der opstårrynker. UVA strålerne kan fremkalde solallergi, som viser sig i rødme i huden, kløe og eksem. UVA strålerne kan desuden give pigmentforandringer og i værste tilfælde hudkræft. 

  Hvad er solcreme?

  Solcreme er et produkt, der beskytter huden mod UV-stråling og kommer i forskellige grader af SPF, som siger noget om, hvor stor en del af solens UV-strålig, solcremen blokerer for. Vi anbefaler, at du bruger en solcreme med minimum SPF30 og som beskytter mod både UVA- og UVB-stråler. Vi anbefaler, at du bruger det hele året – også om vinteren. Dette for at sikre bedst mulig beskyttelse. 

  Det er desuden ikke nok at smøre sig ind i solcreme én gang om dagen. For at opnå bedst mulig beskyttelse, kan du følge følgende anbefalinger: 

  #1 Smør dig ind i solcreme 2 gange efter hindanden, men vent 20 minutter fra første påføring til anden påføring. Dette giver bedre beskyttelse end, hvis du kun smører dig ind i solcreme én gang. 

  #2 Vent 20 minutter efter du har smurt dig ind med at gå ud i solen.

  #3 Sørg for at påføre solcreme flere gange i løbet af dagen – fx hvis du har badet, svedt meget eller har tørret dig med et håndklæde. 

  Har du glemt solcremen og fået solskadet hud?

  Har du været uheldig og glemt solcremen over en længere periode med rynker, fine linjer, pigmentering og træt hud som resultat; så kan du prøve vores behandling med SkinPen microneedling . SkinPen er en microneedling behandling, som er meget effektiv mod bl.a. ar, fine linjer, solskadet hud og pigmentforandringer. 

  Ved microneedling med SkinPen stimuleres kollagen opbygningsprocessen ved at der prikkes tusindvis af små huller i underhuden. Underhuden vil reagere ved at danne nyt kollagen væv. 

  iS Clinical 

  Hos LuminaLux anbefaler vi solcremen fra iS Clinical, som er en eksklusiv klinisk hudplejeserie udviklet af INNOVATIVE SKINCARE og består af resultatorienterede og hudoptimerende formler. INNOVATIVE SKINCAREs team af læger og forskere har designet og skabt produkter, der leverer hurtige, sikre og langsigtede positive resultater.

  ECLIPSE SPF 50+ fra iS Clinical er en hurtigtabsorberende, beskyttende og vandresistent solcreme, som er lavet til dagligt brug – både vinter og sommer, hvor ture på stranden er på dagsordenen. Solcremen er rig på antioxidanter, og giver en overlegen bredspektret UVA/UVB-beskyttelse, samtidig med at den er vandresistent. Solcremen fedter ikke og findes i en transparent version eller i en PerfectTint i beige version

  Book tid

  Book tid til en gratis og uforpligtende snak med vores team af kompetente sygeplejersker, som altid er klar til at hjælpe dig. Kontakt os eller book en tid til en gratis, uforpligtende snak med vores specialuddannede sygeplejersker

  DEL GERNE DETTE INDLÆG