fbpx

Slip af med ar fra akne

behandling med skinpen, ar fra akne. et blog om hvordan du kan slippe af med arne.

Hvordan opstår ar fra akne og kan du komme af med dem?

Har du haft akne i dine teenageår, som nu er helt væk? Men måske har du fået ar eller ujævnheder i huden som følge af aknen? Mange af os kan (desværre) genkende det… I denne blog kan du læse meget mere om, hvad akne er og hvordan akne og ar fra akne opstår. Og så kan du læse om, hvordan du kan slippe af med arrene!  

Hvad er akne og hvordan opstår det?  

Akne er en hudlidelse med betændelse i talgkirtler og hårsække i ansigtet og på øverste del af overkroppen. Hudorme er en del af hudlidelsen og kan være både åbne og lukkede. De åbne hudorme viser sig som små mørke/sorte prikker i huden, mens de lukkede hudorme er små hvide hævelser i huden. Hudormene udvikler sig til ømme, røde knuder når først de bliver betændte, og det er det der kan udvikle sig til bumser eller det mange kender som akne. 

Akne opstår på grund af forskellige påvirkninger og mekanismer i talgkirtlerne. Hårsækkene er knyttet til talgkirtler. Når hårsækkene bliver påvirket af det mandlige kønshormon øges niveauet af talg, som medfører en fortykkelse af huden og hårsækken kan stoppe til. 

Det mandlige kønshormon, androgen, stiger for både kvinder og mænd i puberteten. Da stigningen i niveauet af androgen medfører en stigning i niveauet af talg i huden, er det også ofte i puberteten og teenageårene, akne-udbrud opstår. Det betyder dog ikke, at personer med akne har højere niveau af mandlige kønshormoner i kroppen end normalt, men en øget følsomhed for kroppens egne mandlige kønshormoner.

Derudover kan akne også være arveligt. Akne kan både være hormonelt, usunde kostvaner, overproduktion af talg og meget mere.

For mange mennesker er det en lettelse og befrielse at slippe af med aknen, men det betyder desværre ikke altid, at man er helt fri. Når aknen er væk oplever mange nemlig, at aknen erstattes af ar fra akne eller ujævnheder. Ar fra akne er et meget udbredt problem som mange mennesker døjer med efter en teenagetid med akne i større eller mindre grad. 

Hvordan opstår ar fra akne? 

Men hvorfor og hvordan opstår ar efter akne egentligt? Det er ikke alle mennesker, der får ar efter akneudbrud, da det ikke er hver gang man har haft en bums, at der opstår et ar. Ar efter akne kan opstå af forskellige årsager: 

   • Jo længere tid, du har bumser, jo større er sandsynligheden for, at der opstår ar som følge af disse. Hvis du prikker eller piller ved dine bumser, spredes infektionen i din hud og du får derfor flere bumser. 

   • Som tidligere beskrevet er akne en hudlidelser og kan blandt andet være arveligt, hormonelt eller opstå som følge af usunde kostvaner. Nogle mennesker får aggressive akneudbrud og liget meget, hvor meget de passer på deres hud får de ar efter akne. 

  Hvad kan vi gøre ved det? 

  Hos LuminaLux synes vi, at alle fortjener en ensartet, smuk hud. Derfor tilbyder vi effektiv behandling af akne ar med SkinPen microneedling. SkinPen microneedling anvendes af anerkendte hudlæger over hele verden til behandling af akne ar og er en af de mest effektive behandlinger mod ar fra akne. 

  SkinPen er et apparat, som skaber en kontrolleret skade i huden gennem millioner af mikroskopiske skader dybt i huden. Herved stimuleres huden til at regenerere, både i dybden og på overfladen gennem hudens naturlige helingsproces og produktion af kollagen. 

  Ved behandling af ar fra akne med SkinPen målrettes arvævet aktivt ved hjælp af mikronåleteknologien. Behandlingen fokuserer både på arvævet og den overfladiske pigmentering. 

  Vil du høre mere om SkinPen microneedling mod ar fra akne, så book en uforpligtende snak med en af vores specialuddannede sygeplejersker eller kontakt os

  DEL GERNE DETTE INDLÆG